Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukacie przepisu na kruche wielkanocne ciasteczka? Skorzystajcie z tego przepisu! Jest mega prosty, a do tego szybki w przygotowaniu. Większość składników z pewnością macie już w swojej kuchni. Kruche ciasteczka udekorujcie mini jajeczkami w różnych kolorach lub orzeszkami oblanymi czekoladą.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1587
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 163
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 181
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1587
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 163
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 181
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasteczka przekładamy do miski. Zagniatamy gładkie, jednolite ciasto.
Z ciasta formujemy w kulkę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy na 40 minut do lodówki (lub na 10 min do zamrażalnika).
Ciasto wyjmujemy z lodówki. Dzielimy na 3 równe części. Każdą z nich rozwałkowujemy na placek o grubości około 5 mm. Przy użyciu szklanki wycinamy okrągłe ciasteczka.
Wycięte kruche ciasteczka przekładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Na górze każdego ciasteczka umieszczamy po 3 jajeczka czekoladowe.
Ciasteczka wielkanocne pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.