Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i niedrogie!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10756
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4814
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9183
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1357
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10756
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4814
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9183
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1357
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, żółtka i cukier puder i waniliowy. Zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/3 cm i wykrawamy foremką ciastka. W połowie ciastek wykrawamy na środku dziurkę.
Ciastka układamy na wysmarowanej masłem blaszcze i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.
Gdy ciastka przestygną te bez dziurek smarujemy marmoladą i na to przyklejamy ciastko z dziurką. Posypujemy pudrem i gotowe!