Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Mamy na bardzo smaczne i kruche ciasteczka ze skwarek.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2784
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2784
Składniki
Skwarki należy zmielić przez maszynkę do mięsa. Następnie zmielone przełożyć do miski i dodać pozostałe składniki. Wszystko razem dobrze wymieszać, a tak powstałe ciasto włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie formować ciasteczka. Moja Mama używa do tego maszynki do mięsa, z której wyciąga noże i nakłada nasadkę do formowania ciastek.
Uformowane ciastka przełożyć na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 10 minut - do momentu zarumienienia się ciastek. Smacznego!