Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Mamy na bardzo smaczne i kruche ciasteczka ze skwarek.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Składniki
Skwarki należy zmielić przez maszynkę do mięsa. Następnie zmielone przełożyć do miski i dodać pozostałe składniki. Wszystko razem dobrze wymieszać, a tak powstałe ciasto włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie formować ciasteczka. Moja Mama używa do tego maszynki do mięsa, z której wyciąga noże i nakłada nasadkę do formowania ciastek.
Uformowane ciastka przełożyć na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 10 minut - do momentu zarumienienia się ciastek. Smacznego!