Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawusi-palce lizać. Zapraszam na filmik, zobacz krok po kroku jakie to proste.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35939
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35939
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Ze składników na kruche ciasto zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, jedna większa ,druga mniejsza ,zawinąć w folie i włożyć do zamrażalki. do schłodzenia na około 30 minut. Żeby ciasto szybko nam zamarzło i było dobre do ucierania, najlepiej ciasto rozpłaszczyć szybciej się chłodzi.
Do białek dodać szczyptę soli i ubijamy przez 2 minuty następnie dodać cukier i dalej ubijać ,następnie wsypać budynie jeden i ubić potem drugi i też ubić mikserem na koniec wlać olej i też zakręcić mikserem ,na małych obrotach ,aby składniki się połączyły. Wstawiamy do lodówki naczas jak szykujemy owoce.
Rabarbar opukać, obrać i pokroić na średnią kostkę. Jabłka obrać pokroić na średnią kostkę, doprawić sokiem z cytryny ,przyprawami i zamieszać . Ciasto utrzeć na tarce o grubych oczkach na formę wyłożoną papierem. Forma o rozmiarach 25 na 40. Ciasto przygnieść i ponakłuwać widelcem. Teraz doprawiamy nasz rabarbar ,cukrem budyniem i kaszą manna. Wszystko dobrze zamieszać. Owoce wyłożyć na ciasto na jednej części jabłka na drugiej rabarbar na to wyłożyć białka, potem utrzeć mniejszą część ciasta na całość.
Tak przygotowane ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni funkcja ,góra, dół na środkowej półce przez 50 minut. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze.
Upieczone ciasto pozostawiamy do ostudzenia. Oprószyć cukrem pudrem przed podaniem. Zapraszam na mój profil na inne ciasta i desery oraz zapraszam na mój kanał na Youtube na filmik . Buon appetito!