Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo dobre w smaku. Owoce można dodawać dowolne, zależy kto co lubi.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1348
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4218
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1348
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4218
Składniki
Z żółtek, mąki krupczatki, cukru, masła oraz proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Uformować kulę i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, następnie wyjąć z lodówki schłodzone ciasto ( podzielić je na dwie nierówne części . Większą częścią ciasta wyłożyć blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec na złoty kolor przez około 10 - 15 minut. Po tym czasie wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika. Posypać je bułką tartą. Przygotować jabłka: Obrać je ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do nich cynamon i troszkę cukru. Dokładnie je wymieszać. Wyłożyć masę na podpieczony spód ciasta. Następnie ubić pianę z białek na sztywno, dodać do piany budyń waniliowy i dokładnie zmiksować na jednolitą całość. Wyłożyć pianę z budyniem na masę jabłkową. Na pianę kładziemy odsączone z soku połówki moreli z puszki. Na morele skubiemy pozostałe ciasto z lodówki. Można też zetrzeć je na tarce ( tutaj jest już dowolność ). Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez około 35 - 40 minut, aż ciasto nabierze rumianych kolorów. Po upieczeniu sprawdzamy drewnianym patyczkiem. Po wystudzeniu ciasta posypujemy je cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!