Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to czas opróżniania zamrażarki i robienia miejsca na nowe zapasy.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1251
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1686
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 66
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 475
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1251
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1686
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 66
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 475
Składniki
Masło roztopić i przestudzić, połączyć z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, żółtkami i cukrami. Wymieszać ciasto z początku łyżką, następnie ręką. Oderwać garstkę ciasta, owinąć we folię i dać do zamrażarki. Surowe ciasto umieścić w formie o wym. 25/25 na spód dać papier do pieczenia. Piec 15 min w 160* Po wyjęciu ciasta z pieca nie czekamy, aż się wystudzi. Od razu sypiemy porzeczki, na wierzch łyżką smarujemy bezę i trzemy kruszonkę, którą wcześniej zamroziliśmy. BEZA; Białka zmiksować na sztywno, dodawać stopniowo cukier. Beza powinna być sztywna i szklista. Ciasto włożyć ponownie do piekarnika i piec 40 minut w 160* opcja (dół) Smacznego.