Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to czas opróżniania zamrażarki i robienia miejsca na nowe zapasy.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 83
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 304
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 95
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 236
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 158
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 83
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 304
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 95
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 236
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 158
Składniki
Masło roztopić i przestudzić, połączyć z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, żółtkami i cukrami. Wymieszać ciasto z początku łyżką, następnie ręką. Oderwać garstkę ciasta, owinąć we folię i dać do zamrażarki. Surowe ciasto umieścić w formie o wym. 25/25 na spód dać papier do pieczenia. Piec 15 min w 160* Po wyjęciu ciasta z pieca nie czekamy, aż się wystudzi. Od razu sypiemy porzeczki, na wierzch łyżką smarujemy bezę i trzemy kruszonkę, którą wcześniej zamroziliśmy. BEZA; Białka zmiksować na sztywno, dodawać stopniowo cukier. Beza powinna być sztywna i szklista. Ciasto włożyć ponownie do piekarnika i piec 40 minut w 160* opcja (dół) Smacznego.