Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to czas opróżniania zamrażarki i robienia miejsca na nowe zapasy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1846
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2107
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1846
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2107
Składniki
Masło roztopić i przestudzić, połączyć z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, żółtkami i cukrami. Wymieszać ciasto z początku łyżką, następnie ręką. Oderwać garstkę ciasta, owinąć we folię i dać do zamrażarki. Surowe ciasto umieścić w formie o wym. 25/25 na spód dać papier do pieczenia. Piec 15 min w 160* Po wyjęciu ciasta z pieca nie czekamy, aż się wystudzi. Od razu sypiemy porzeczki, na wierzch łyżką smarujemy bezę i trzemy kruszonkę, którą wcześniej zamroziliśmy. BEZA; Białka zmiksować na sztywno, dodawać stopniowo cukier. Beza powinna być sztywna i szklista. Ciasto włożyć ponownie do piekarnika i piec 40 minut w 160* opcja (dół) Smacznego.