Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże jagody z dodatkiem wiórków kokosowych na kruchym cieście to bardzo smaczne połączenie.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 995
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 611
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4018
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 63
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 995
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 611
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4018
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 63
Składniki
Miękką margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dodać żółtka jaj, cukier i dobrze wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika, a pozostałe ciasto wyłożyć na dno blachy /24x40/, wyłożonej papierem do pieczenia.
Opłukane jagody wymieszać z cukrem waniliowym i wyłożyć na ciasto, oprószone delikatnie bułką tartą.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, budyń i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać i wyłożyć na jagody.
Na pianę zetrzeć na grubej tarce ciasto z zamrażalnika.
Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 185st.C i piec ok.50 minut. Górę ciasta można pod koniec pieczenia przykryć folią aluminiową, aby się nie spaliła. Życzę SMACZNEGO zajadania.