Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z dodatkiem marmolady domowej z jabłkiem.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 830
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2070
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 830
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2070
Składniki
Marmoladę mieszamy z kaszą manną. Składniki na ciasto zagniatamy. Kruche ciasto dzielimy na pół. Połowę kruchego ciasta wałkujemy na szerokość dużej blaszki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, przekładamy rozwałkowane ciasto. Na ciasto wykładamy marmoladę z jabłek wymieszana z kaszą. Na marmoladę z jabłek nakładamy rozwałkowaną drugą część kruchego ciast. Ciasto nakłuwamy widelcem, Kruche ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-60 minut. Po upieczeniu kruche ciasto z marmoladą z jabłek obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!