Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10623
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13002
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10623
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13002
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Składniki
Do miski włożyć kostkę margaryny. Następnie dodać dwie szklanki mąki, dwie płaski łyżeczki proszku do pieczenia oraz jedno całe jajko i dwa żółtka. Składniki wyrobić i uformować trzy kulki.
Do jednej kulki dodać kakao i wyrobić. Trzy kulki włożyć na 30 minut do lodówki.
Po pół godzinie ubijamy pianę z dwóch białek. Miksując, dodajemy półtorej szklanki cukru pudru i opakowanie suchego kisielu (smak dowolny, ja zrobiłam agrestową :)).
Wysmarować tortownicę tłuszczem (margaryną). Rozłożyć palcami jedną kulkę (białą). Następnie wyłożyć przesmażone jabłka lub inne owoce. Ja posypuję jabłka cynamonem. Następnie należy bierzemy tarkę i na wyłożone jabłka trzemy drugą białą kulkę.
Na startą białą kulkę wykładamy pianę i na górę trzemy kulkę czarną. Ciasta trzeć przeciskając, żeby wychodziły takie sznureczki. Pieczemy około godzinę w temperaturze 170 stopni.