Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam nadwyżkę brzoskwiniowych kubusiów i wymyśliłam sobie taki torcik. Moim zdaniem pycha.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1080
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1080
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Składniki
Z wymienionych składników upiec biszkopt, a po wystudzeniu przekroić na 3 równe blaty.
Ugotować budyń z 2,5 butelki kubusia i 2 budyniów. Gorący budyń wylać na pierwszy blat i zaraz przykryć drugim blatem. Lekko przydusić.
Ugotować następny budyń i wylać na drugi blat, przykryć trzecim blatem. Lekko przydusić. Ostudzić całość i schłodzić w lodówce.
Całość polać polewą czekoladową wykonaną z 0,5 kostki masła, 5 łyżek śmietany, 2 łyżek cukru i 2 łyżek kakao. Gdy polewa będzie płynna dodać 2 łyżeczki żelatyny, uprzednio rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody.
Ponownie schłodzić w lodówce i gotowe.
Smacznego