Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam nadwyżkę brzoskwiniowych kubusiów i wymyśliłam sobie taki torcik. Moim zdaniem pycha.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 285
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 75
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 285
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 75
Składniki
Z wymienionych składników upiec biszkopt, a po wystudzeniu przekroić na 3 równe blaty.
Ugotować budyń z 2,5 butelki kubusia i 2 budyniów. Gorący budyń wylać na pierwszy blat i zaraz przykryć drugim blatem. Lekko przydusić.
Ugotować następny budyń i wylać na drugi blat, przykryć trzecim blatem. Lekko przydusić. Ostudzić całość i schłodzić w lodówce.
Całość polać polewą czekoladową wykonaną z 0,5 kostki masła, 5 łyżek śmietany, 2 łyżek cukru i 2 łyżek kakao. Gdy polewa będzie płynna dodać 2 łyżeczki żelatyny, uprzednio rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody.
Ponownie schłodzić w lodówce i gotowe.
Smacznego