Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki tiramisu. Idealny dodatek do filiżanki gorącej kawy lub herbaty bez długiego stania w kuchni. Robi się je bardzo prosto ze składników, które klasycznie wykorzystujemy do przygotowania włoskiego deseru - Tiramisu.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2715
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 191
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2715
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 191
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Biszkopty zblenduj na pył.
Kawę rozpuść w 5 łyżkach gorącej wody.
Rozdrobnione biszkopty połącz z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i kawą. Z powstałej masy formuj równej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w kakao.
Kulki tiramisu podawaj jako dodatek do filiżanki kawy lub herbaty.