Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i nie wymagające dużego nakładu pracy ciasteczka funnel cake czyli lany chrust. Idealne na karnawał w towarzystwie kubka aromatycznej kawy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Tłuszcz rozgrzewamy do 175°C. Wszystkie składniki na ciasto oprócz białek łączymy ze sobą do uzyskania jednolitego ciasta. Białka ubijamy że szczyptą soli i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając za pomocą szpatułki do połączenia. Przelewamy do rękawa cukierniczego lub butelki. Odcinamy końcówkę i bezpośrednio na gorący tłuszcz tworząc nieregularne kształty. smażymy na złoty kolor z obu stron. Upieczone chruściki przekładamy na ręcznik papierowy. przed podaniem oprószamy cukrem pudrem i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.