Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser z musem owocowym, galaretką i biszkoptowymi gruszkami.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Składniki
Jedną galaretkę rozpuścić w 250 ml, a drugą w 500 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia.
Jogurt zmiksować z jedną gruszką (obraną i pokrojoną) i dwiema łyżkami cukru, a następnie delikatnie wmieszać do masy 2/3 zimnej galaretki z sporządzonej z 250 ml wody. Wyłożyć mus do pucharków i wstawić do lodówki.
Gdy mus całkowicie stężeje, obrać i pokroić w kostkę drugą gruszkę. Ułożyć owoce na musie i delikatnie zalać tężejącą galaretką sporządzoną z 500 ml wody. Wstawić deser do lodówki aby galaretka całkowicie stężała.
Z biszkoptów wyciąć nożem kształty gruszek. Czekoladę umieścić w garnuszku razem z mlekiem i podgrzać do rozpuszczenia. Przykleić do biszkoptowych gruszek liście melisy za pomocą czekolady, tworząc ogonki.
Śmietanę ubić z dwiema łyżkami cukru. Udekorować desery śmietaną, gruszkami i resztą stężałej galaretki.