Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser z musem owocowym, galaretką i biszkoptowymi gruszkami.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 59
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 59
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Składniki
Jedną galaretkę rozpuścić w 250 ml, a drugą w 500 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia.
Jogurt zmiksować z jedną gruszką (obraną i pokrojoną) i dwiema łyżkami cukru, a następnie delikatnie wmieszać do masy 2/3 zimnej galaretki z sporządzonej z 250 ml wody. Wyłożyć mus do pucharków i wstawić do lodówki.
Gdy mus całkowicie stężeje, obrać i pokroić w kostkę drugą gruszkę. Ułożyć owoce na musie i delikatnie zalać tężejącą galaretką sporządzoną z 500 ml wody. Wstawić deser do lodówki aby galaretka całkowicie stężała.
Z biszkoptów wyciąć nożem kształty gruszek. Czekoladę umieścić w garnuszku razem z mlekiem i podgrzać do rozpuszczenia. Przykleić do biszkoptowych gruszek liście melisy za pomocą czekolady, tworząc ogonki.
Śmietanę ubić z dwiema łyżkami cukru. Udekorować desery śmietaną, gruszkami i resztą stężałej galaretki.