Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser z musem owocowym, galaretką i biszkoptowymi gruszkami.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8994
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41740
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4887
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45793
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8994
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41740
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4887
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45793
Składniki
Jedną galaretkę rozpuścić w 250 ml, a drugą w 500 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia.
Jogurt zmiksować z jedną gruszką (obraną i pokrojoną) i dwiema łyżkami cukru, a następnie delikatnie wmieszać do masy 2/3 zimnej galaretki z sporządzonej z 250 ml wody. Wyłożyć mus do pucharków i wstawić do lodówki.
Gdy mus całkowicie stężeje, obrać i pokroić w kostkę drugą gruszkę. Ułożyć owoce na musie i delikatnie zalać tężejącą galaretką sporządzoną z 500 ml wody. Wstawić deser do lodówki aby galaretka całkowicie stężała.
Z biszkoptów wyciąć nożem kształty gruszek. Czekoladę umieścić w garnuszku razem z mlekiem i podgrzać do rozpuszczenia. Przykleić do biszkoptowych gruszek liście melisy za pomocą czekolady, tworząc ogonki.
Śmietanę ubić z dwiema łyżkami cukru. Udekorować desery śmietaną, gruszkami i resztą stężałej galaretki.