Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochacie cynamonki, ale brakuje Wam czasu na ich przygotowanie? Mamy dla Was uproszczony przepis na leniwe cynamonki. Kupcie w sklepie gotowe ciasto francuskie lub specjalne ciasto na bułeczki cynamonowe. To już połowa sukcesu! Resztę zrobicie z zamkniętymi oczami.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 52
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4320
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 184
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 52
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4320
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 184
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na całej jego powierzchni rozsmaruj miękkie masło.
Cynamon wymieszaj z cukrem. Gotową mieszankę rozsyp równomiernie po całej powierzchni ciasta.
Ciasto francuskie zwiń w rulon wzdłuż krótszej krawędzi. Rulon podziel na 2-3 cm kawałki.
Cynamonki przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Między ciasteczkami zachowaj dwucentymetrowe odstępy.
Jajko wbij do miski i rozkłóć je widelcem. Cynamonki posmaruj rozmąconym jajkiem.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Cynamonki piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia.