Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochacie cynamonki, ale brakuje Wam czasu na ich przygotowanie? Mamy dla Was uproszczony przepis na leniwe cynamonki. Kupcie w sklepie gotowe ciasto francuskie lub specjalne ciasto na bułeczki cynamonowe. To już połowa sukcesu! Resztę zrobicie z zamkniętymi oczami.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2549
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3120
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102034
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6420
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2549
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3120
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102034
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6420
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na całej jego powierzchni rozsmaruj miękkie masło.
Cynamon wymieszaj z cukrem. Gotową mieszankę rozsyp równomiernie po całej powierzchni ciasta.
Ciasto francuskie zwiń w rulon wzdłuż krótszej krawędzi. Rulon podziel na 2-3 cm kawałki.
Cynamonki przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Między ciasteczkami zachowaj dwucentymetrowe odstępy.
Jajko wbij do miski i rozkłóć je widelcem. Cynamonki posmaruj rozmąconym jajkiem.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Cynamonki piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia.