Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochacie cynamonki, ale brakuje Wam czasu na ich przygotowanie? Mamy dla Was uproszczony przepis na leniwe cynamonki. Kupcie w sklepie gotowe ciasto francuskie lub specjalne ciasto na bułeczki cynamonowe. To już połowa sukcesu! Resztę zrobicie z zamkniętymi oczami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 581
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 943
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 663
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 581
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 943
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 663
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na całej jego powierzchni rozsmaruj miękkie masło.
Cynamon wymieszaj z cukrem. Gotową mieszankę rozsyp równomiernie po całej powierzchni ciasta.
Ciasto francuskie zwiń w rulon wzdłuż krótszej krawędzi. Rulon podziel na 2-3 cm kawałki.
Cynamonki przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Między ciasteczkami zachowaj dwucentymetrowe odstępy.
Jajko wbij do miski i rozkłóć je widelcem. Cynamonki posmaruj rozmąconym jajkiem.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Cynamonki piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia.