Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno jest wymarzonym i orzeźwiającym deserem na upalne dni. Uwielbiają go dorośli i dzieci, polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118047
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8386
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118047
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8386
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Tortownica 15-16 cm wyłożona folią przezroczystą. Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić. Serek wyjąć z lodówki by osiągnął temperaturę zbliżoną do pokojowej. Dwie trzy łyżki ostudzonej galaretki wymieszać z serkiem i połączyć z resztą galaretki, dokładnie wymieszać. Na środku tortownicy kładziemy 1 biszkopt, wkładamy kilka mniejszych borówek, przykrywamy je nachodzącymi na siebie biszkoptami rozłożonymi wzdłuż boku. Równomiernie rozsypujemy większość borówek, polewamy około 1/3 masy serowej. Wlewamy do momentu kiedy biszkopty zaczną się podnosić.
Tortownicę wstawiamy na kilkanaście, kilkadziesiąt minut, do zamrażalnika , aby masa się lekko zwarła. Pozostałą masę trzymamy w ciepłym pomieszczeniu. Potem wykładamy resztę masy, wyrównujemy, wierzch ozdabiamy borówkami.
Ciasto wstawiamy do zamrażalnika na około 1 godzinę, lub lodówki na około 2 godziny.