Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do zrobienia maffinki polecam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16942
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 115
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24718
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16942
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 115
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24718
Składniki
Suche składniki umieszczam z orzechami w jednej misce i mieszam ,w drugiej misce daje mokre składniki z obranym jabłkiem pokrojonym w kostkę .
Mokre składniki wlewam do suchych dokładnie mieszam ,gotowym ciastem wypełniam foremki na babeczki nie do pełna bo ciasto wyrośnie podczas pieczenia .Piekę 15 do 20 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu.
Ubijam śmietanę 30 % na koniec dodaje gotowa masę malinowa ale można dać 1 łyżkę cyrku pudru ,masę nakładam do woreczka cukierniczego ozdabiam ostudzone maffinki posypuje posypką ,po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzeń smacznego