Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
postanowiłam po raz pierwszy zrobić makaroniki-pyszne, małe ciasteczka migdałowe z kremem maślanym. Chociaż nie wyszły zbyt piękne to smakowały rewelacyjnie.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 93
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 188
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 93
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 188
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
Składniki
Cukier puder wraz z mąką migdałową przesiewamy do miski. Następnie w drugiej misce ubijamy białka ze szczyptą soli, stopniowo dodając cukier. Piana musi być sztywna, błyszcząca a cukier całkowicie rozpuszczony. Następnie dodajemy barwnik
Do piany dodajemy mąkę migdałową z cukrem pudrem i bardzo delikatnie mieszamy razem, najlepiej łyżką. Masę przekładamy do rękawa, wyciskamy małe okrągłe ciasteczka na blaszkę. Uderzamy delikatnie blaszką o stół by usunęły się bąbelki powietrza. Odkładamy je na ok 30 minut by obeschły, jak dotkniemy placem nie powinny brudzić. Makaroniki pieczemy ok 10 minut w temp 170 stopni, potem uchylamy piekarnik by wyszła para i dosuszamy jeszcze ok 15 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy.
Masło ucieramy z cukrem pudrem i powstałym kremem przekładamy ciasteczka.