Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne ciasto na strucle makowe lub na rogaliki
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 459
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2135
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 59
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 34
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 929
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 459
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2135
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 59
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 34
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 929
Składniki
Jaja ubić ze śmietaną
drożdże rozetrzeć z cukrem
mąkę posiekać z margaryną
Połączyć wszystkie składniki razem,zarobić ciasto.podzielić na 3 części,rozwałkować i zawijać makowce
MAK 0,5 kg maku /robię z suchego mielonego/0,5 szkl bułki tartej, 2 łyżki margaryny , 2 łyżki miodu naturalnego, 1 szkl cukru,zapach migdałowy, bakalie, .Mak sparzyć / parzę w podwójnym garnku do gotowania mleka/,do zwykłego garnka na dno dać margarynę ,sparzony mak i resztę składników,podgrzewając mieszać,spróbować ewentualnie dosłodzić.Lekko przestudzony podzielić na 3 części i zawijać makowce.Piec 40-50 min.Po wystudzeniu polukrować.