Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy w przygotowaniu.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 347
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2431
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 347
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2431
Składniki
Jajka ubić, dodać mak, proszek do pieczenia, syrop z agawy. Wszystko razem ubić. Na koniec dodać rodzynki, wymieszać.
Do wysmarowanej keksówki przełożyć masę. Piec w temperaturze 180 - 200C około 30 - 35 minut. Ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia.
Ciasto przekroić na dwie części, posmarować prażonymi jabłkami lub powidłami.
Z kakao, mleka i cukru pudru przygotować polewę. Jeszcze ciepłą polać ciasto.