Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy w przygotowaniu.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Jajka ubić, dodać mak, proszek do pieczenia, syrop z agawy. Wszystko razem ubić. Na koniec dodać rodzynki, wymieszać.
Do wysmarowanej keksówki przełożyć masę. Piec w temperaturze 180 - 200C około 30 - 35 minut. Ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia.
Ciasto przekroić na dwie części, posmarować prażonymi jabłkami lub powidłami.
Z kakao, mleka i cukru pudru przygotować polewę. Jeszcze ciepłą polać ciasto.