Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny i prosty do zrobienia polecam...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94002
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94002
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
CIASTO:z białek ubic pianę , dodac cukier , żółtka , następnie wode z olejem wlewac na przemian cały czas ubijając.Na koncu dodac make połączoną z proszkiem do pieczenia.
MAK: mak sparzyc w mleku przez ok 1 godz , schłodzic zemlec 2 razy,dodac do niego żółtka utarte z cukrem , bułkę tartą , rodzynki a na końcu ubitą piane z białek połaczyc wszystko razem.
Na spód dajemy połowe ciasta , nastepnie układamy kupki maku i na to resztę ciasta .Wkładamy do piekarnika na ok 1 godz na 200 stopni. Na wierzch dajemy polewę lub wg własnego uznania .Smacznego