Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny i prosty do zrobienia polecam...
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 473
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1062
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 126
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 113
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 473
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1062
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 126
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 113
Składniki
CIASTO:z białek ubic pianę , dodac cukier , żółtka , następnie wode z olejem wlewac na przemian cały czas ubijając.Na koncu dodac make połączoną z proszkiem do pieczenia.
MAK: mak sparzyc w mleku przez ok 1 godz , schłodzic zemlec 2 razy,dodac do niego żółtka utarte z cukrem , bułkę tartą , rodzynki a na końcu ubitą piane z białek połaczyc wszystko razem.
Na spód dajemy połowe ciasta , nastepnie układamy kupki maku i na to resztę ciasta .Wkładamy do piekarnika na ok 1 godz na 200 stopni. Na wierzch dajemy polewę lub wg własnego uznania .Smacznego