Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec w wersji fit
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 141
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 278
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8460
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 141
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 278
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8460
Składniki
Z mąki, oleju, żółtka, ksylitolu i proszku do pieczenia ugnieć ciasto – dodaj trochę wody, jeśli nie będzie chciało się wyrobić. Owiń folią i włóż do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotuj masę budyniowo makową. Przygotuj budyń z dodatkiem ksylitolu tak, jak to opisano na opakowaniu budyniu. Pamiętaj, że musisz dodać mniejszą ilość mleka – 400 ml. Do ciepłej masy budyniowej dodaj mak i kilka kropel ekstraktu migdałowego. Dokładnie wymieszaj. Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż na spodzie formy keksówki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika wyłóż na nie masę budyniową i piecz kolejne 30-40 minut.