Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec w wersji fit
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 26
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 23
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 63
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 26
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 23
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 63
Składniki
Z mąki, oleju, żółtka, ksylitolu i proszku do pieczenia ugnieć ciasto – dodaj trochę wody, jeśli nie będzie chciało się wyrobić. Owiń folią i włóż do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotuj masę budyniowo makową. Przygotuj budyń z dodatkiem ksylitolu tak, jak to opisano na opakowaniu budyniu. Pamiętaj, że musisz dodać mniejszą ilość mleka – 400 ml. Do ciepłej masy budyniowej dodaj mak i kilka kropel ekstraktu migdałowego. Dokładnie wymieszaj. Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż na spodzie formy keksówki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika wyłóż na nie masę budyniową i piecz kolejne 30-40 minut.