Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszne ciasto z odrobiną alkoholu ;-) Jeśli ktoś lubi drink malibu lub jest fanem kokosu, to ciasto z pewnością mu zasmakuje! Jest wyjątkowo delikatne, lekkie i nie za słodkie. Po prostu przepyszne! :-)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 758
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11171
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3969
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1375
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 758
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11171
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3969
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1375
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 160⁰C. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na koniec dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut.
W tym czasie przygotowujemy krem: śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem. Do śmietany dolewamy malibu i dosypujemy wiórki kokosowe. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy wzdłuż na dwa blaty. Jeden blat umieszczamy w tortownicy lub na paterze, ponczujemy go sokiem ananasowym, smarujemy polową kremu, nakładamy drugi blat, ponczujemy go i smarujemy resztą kremu. Obsypujemy płatkami migdałowymi. Przechowujemy w chłodnym miejscu.