Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto przy małym nakładzie pracy
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3012
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 234
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3012
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 234
Składniki
1. galaretki wsypać do naczynia, zalać 1 l wrzątku, dokładnie rozmieszać, odstawić do wystudzenia, gdy zacznie tężeć dodać maliny, wymieszać, 2. dno formy wyłożyć biszkoptami, na biszkopty wyłożyć tężejącą galaretkę z malinami, odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia 3. schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić cukrem pudrem, dodać serek mascarpone, wymieszać, wyłożyć na warstwę malinową, wierzch posypać małymi bezikami, odstawić do lodówki na kilka godzin ciasto można posypać płatkami migdałowymi lekko podprażonymi na patelni, smacznego