Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto przy małym nakładzie pracy
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44605
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181979
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 189
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44605
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181979
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 189
Składniki
1. galaretki wsypać do naczynia, zalać 1 l wrzątku, dokładnie rozmieszać, odstawić do wystudzenia, gdy zacznie tężeć dodać maliny, wymieszać, 2. dno formy wyłożyć biszkoptami, na biszkopty wyłożyć tężejącą galaretkę z malinami, odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia 3. schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić cukrem pudrem, dodać serek mascarpone, wymieszać, wyłożyć na warstwę malinową, wierzch posypać małymi bezikami, odstawić do lodówki na kilka godzin ciasto można posypać płatkami migdałowymi lekko podprażonymi na patelni, smacznego