Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malinowa fantazja to proste w przygotowaniu ciasto, które z pewnością podbije serca wszystkich miłośników malin. Charakteryzuje się słodko-kwaskowatym smakiem, bardzo wyrazistym i malinowym.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21656
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21656
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Jajka ubij w całości na puszystą masę, przynajmniej o dwukrotnie większej objętości. W misce utrzyj masło na puch. Dodaj cukier, wymieszaj. Następnie dodawaj partiami ubitą masę jajeczną, cały czas mieszając.
Wsyp do miski przesiane mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj, dodając mleko dla lekkiego rozluźnienia masy.
Dwie formy kwadratowe o bokach 20 cm wysmaruj masłem. Przelej do nich po jednakowej ilości ciasta. Piecz przez 20 minut w temperaturze 190 st. Celsjusza. Jeśli nie masz dwóch foremek, możesz upiec drugą warstwę, kiedy pierwsza będzie już gotowa. Ciasto pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Przygotuj krem. Śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec dodaj cukier puder. Maliny oczyść i odciśnij z nadmiaru soku. Dodaj do ubitej śmietany i wymieszaj. Krem nałóż na jeden blat ciasta i przykryj go drugim, tworząc kanapkę.
Wierzch malinowej fantazji posyp cukrem pudrem. Możesz wykonać elegancko wyglądające pasy – połóż na cieście paski wykrojone z papieru lub folii. Posyp górę ciasta cukrem pudrem, a następnie zdejmij ostrożnie paski. Ciasto podawaj po schłodzeniu w lodówce.