Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malinowa fantazja to proste w przygotowaniu ciasto, które z pewnością podbije serca wszystkich miłośników malin. Charakteryzuje się słodko-kwaskowatym smakiem, bardzo wyrazistym i malinowym.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2099
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 70
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 91
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 122
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2099
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 70
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 91
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 122
Składniki
Jajka ubij w całości na puszystą masę, przynajmniej o dwukrotnie większej objętości. W misce utrzyj masło na puch. Dodaj cukier, wymieszaj. Następnie dodawaj partiami ubitą masę jajeczną, cały czas mieszając.
Wsyp do miski przesiane mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj, dodając mleko dla lekkiego rozluźnienia masy.
Dwie formy kwadratowe o bokach 20 cm wysmaruj masłem. Przelej do nich po jednakowej ilości ciasta. Piecz przez 20 minut w temperaturze 190 st. Celsjusza. Jeśli nie masz dwóch foremek, możesz upiec drugą warstwę, kiedy pierwsza będzie już gotowa. Ciasto pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Przygotuj krem. Śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec dodaj cukier puder. Maliny oczyść i odciśnij z nadmiaru soku. Dodaj do ubitej śmietany i wymieszaj. Krem nałóż na jeden blat ciasta i przykryj go drugim, tworząc kanapkę.
Wierzch malinowej fantazji posyp cukrem pudrem. Możesz wykonać elegancko wyglądające pasy – połóż na cieście paski wykrojone z papieru lub folii. Posyp górę ciasta cukrem pudrem, a następnie zdejmij ostrożnie paski. Ciasto podawaj po schłodzeniu w lodówce.