Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na tiramisu istnieje co najmniej kilkadziesiąt, wersja z malinami jest jedną z nich. Po więcej zapraszamy na: www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1143
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 402
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 832
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1143
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 402
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 832
Składniki
Krem tiramisu: Do garnka wlewamy 1/3 szklanki wody, cukier i gotujemy około 4 minut aż powstanie syrop Żółtka ubijamy w mikserze aż do powstania puszystej masy i stopniowo dolewamy syropu ciągle miksując Do masy dodajemy serek mascarpone i mieszamy Gotową masę odstawiamy do lodówki aby zgęstniała Poncz kawowo-malinowy: Do garnka wlewamy espresso, likier malinowy oraz cukier Całość zagotowujemy aż powstanie syrop około 4 minut
Przecier malinowy: Do garnka wkładamy: maliny, cukier oraz dolewamy wody Całość blendujemy a następnie gotujemy aż wyparuje większość wody Masę odstawiamy do lodówki aby zgęstniała Składanie: Na spód pucharków kładziemy po kilka biszkoptów i polewamy je likierem kawowo-malinowym Czekamy chwilę aż biszkopty wchłoną likier a następnie zalewamy je warstwą kremu tiramisu Czynność tą powtarzamy dwukrotnie Na koniec na samą górę ostrożnie wylewamy przecier malinowy Deser podajemy schłodzony przez minimum jedną godzinę w lodówce