Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9129
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6493
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9129
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6493
Składniki
Blaszkę o wymiarze 25/ 35 wyłożyć papierem do pieczenia. Układamy na blaszce biszkopty podłużne . Pędzelkiem moczylam mlekiem każdy biszkopt . Gotujemy Budyń . 700 ml mleka wlewamy do garnka , wsypujemy 4 łyżek cukru. W 300 ml wsypujemy budynie Gdy mleko zagotuje się wlewamy wymieszany budyń . Cały czas mieszamy do zagotowania i zgęstnienia budyniu . Przykrywamy folią spożywczą i studzimy . W temperaturze pokojowej.
Masło powinno być miękkie, Gdy budyń ostygnie . Zaczynamy ucierać masło następnie dodajemy po łyżce budyniu . Krem wykładamy na biszkopty . Wyrównujemy. Układamy na budyń herbatki . Wstawiamy blaszkę do lodówki. Następnie rosmarować konfitury po herbatnikach . Śmietankę wlewamy zimna misy robota. Ubijamy z cukrem pudrem. Wykładamy na herbatniki . Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki . Płatki migdałowe prażymy na patelni suchej. Wyjmujemy blaszki i posypujemy po kremie śmietanowym Najlepiej ciasto wstawić do stężenia na całą noc do lodówki. Smacznego . Pozdrawiam serdecznie