Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 781
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5562
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9396
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 199
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 781
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5562
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9396
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 199
Składniki
Blaszkę o wymiarze 25/ 35 wyłożyć papierem do pieczenia. Układamy na blaszce biszkopty podłużne . Pędzelkiem moczylam mlekiem każdy biszkopt . Gotujemy Budyń . 700 ml mleka wlewamy do garnka , wsypujemy 4 łyżek cukru. W 300 ml wsypujemy budynie Gdy mleko zagotuje się wlewamy wymieszany budyń . Cały czas mieszamy do zagotowania i zgęstnienia budyniu . Przykrywamy folią spożywczą i studzimy . W temperaturze pokojowej.
Masło powinno być miękkie, Gdy budyń ostygnie . Zaczynamy ucierać masło następnie dodajemy po łyżce budyniu . Krem wykładamy na biszkopty . Wyrównujemy. Układamy na budyń herbatki . Wstawiamy blaszkę do lodówki. Następnie rosmarować konfitury po herbatnikach . Śmietankę wlewamy zimna misy robota. Ubijamy z cukrem pudrem. Wykładamy na herbatniki . Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki . Płatki migdałowe prażymy na patelni suchej. Wyjmujemy blaszki i posypujemy po kremie śmietanowym Najlepiej ciasto wstawić do stężenia na całą noc do lodówki. Smacznego . Pozdrawiam serdecznie