Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1054
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2870
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14688
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1054
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2870
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14688
Składniki
Blaszkę o wymiarze 25/ 35 wyłożyć papierem do pieczenia. Układamy na blaszce biszkopty podłużne . Pędzelkiem moczylam mlekiem każdy biszkopt . Gotujemy Budyń . 700 ml mleka wlewamy do garnka , wsypujemy 4 łyżek cukru. W 300 ml wsypujemy budynie Gdy mleko zagotuje się wlewamy wymieszany budyń . Cały czas mieszamy do zagotowania i zgęstnienia budyniu . Przykrywamy folią spożywczą i studzimy . W temperaturze pokojowej.
Masło powinno być miękkie, Gdy budyń ostygnie . Zaczynamy ucierać masło następnie dodajemy po łyżce budyniu . Krem wykładamy na biszkopty . Wyrównujemy. Układamy na budyń herbatki . Wstawiamy blaszkę do lodówki. Następnie rosmarować konfitury po herbatnikach . Śmietankę wlewamy zimna misy robota. Ubijamy z cukrem pudrem. Wykładamy na herbatniki . Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki . Płatki migdałowe prażymy na patelni suchej. Wyjmujemy blaszki i posypujemy po kremie śmietanowym Najlepiej ciasto wstawić do stężenia na całą noc do lodówki. Smacznego . Pozdrawiam serdecznie