Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Clafoutis to klasyczny francuski deser. Przeczytałam o nim w książce, postanowiłam wyszukać przepis i wypróbować. W oryginale deser jest wiśniowy, ale w zasadzie można użyć dowolnych owoców. Deser jest szybki i prosty w wykonaniu, a do tego pyszny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Połowę cukru pudru wymieszać z cukrem waniliowym i ubić mikserem z jajkami. Dodać mąkę, sól i łyżkę mleka. Wymieszać. Mieszając, stopniowo dodawać mleko. Resztę cukru pudru wymieszać z owocami. Na wysmarowane tłuszczem naczynie żaroodporne lub silikonowe wyłożyć owoce i zalać ciastem. Piec w 190 st przez 20-25 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Deser najlepszy jest jedzony na ciepło