Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, bardzo łatwe do zrobienia. Czekoladowy smak dobrze pasuje do wiśni nasączonych alkoholem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4037
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4002
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4037
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4002
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Mleko zagotować i dodać kaszę mannę wymieszaną z kakao i cukrem. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Do gorącej kaszy dodać masło i dokładnie rozmieszać. Taką kaszę wyłożyć na biszkopty, a na wierzchu rozłożyć wiśnie z nalewki i delikatnie powciskać w masę. Wystudzić. Masło spienić. Dodać cukier puder i serek philadelphia. Dokładnie zmiksować. Podczas miksowania dodać sok z cytryny. Krem wyłożyć na wystudzoną kaszę mannę. Na kremie rozłożyć wiśnie z nalewki. Część powciskać w krem. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do zimnej galaretki dodać nalewkę. Rozmieszać. Tężejącą wylać na wierzch ciasta. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia, najlepiej na cała noc. Smacznego.