Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, bardzo łatwe do zrobienia. Czekoladowy smak dobrze pasuje do wiśni nasączonych alkoholem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Mleko zagotować i dodać kaszę mannę wymieszaną z kakao i cukrem. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Do gorącej kaszy dodać masło i dokładnie rozmieszać. Taką kaszę wyłożyć na biszkopty, a na wierzchu rozłożyć wiśnie z nalewki i delikatnie powciskać w masę. Wystudzić. Masło spienić. Dodać cukier puder i serek philadelphia. Dokładnie zmiksować. Podczas miksowania dodać sok z cytryny. Krem wyłożyć na wystudzoną kaszę mannę. Na kremie rozłożyć wiśnie z nalewki. Część powciskać w krem. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do zimnej galaretki dodać nalewkę. Rozmieszać. Tężejącą wylać na wierzch ciasta. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia, najlepiej na cała noc. Smacznego.