Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasto z truskawkami
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34012
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 450
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1640
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 17
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34012
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 450
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1640
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 17
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10237
Składniki
Ciasto przygotowujemy bez użycia miksera. Całość wymieszałam drewnianą łyżką. W misce wymieszać cukier z maślanką. Dodajemy kolejne składniki i po każdym ręcznie wymieszać. Dodałam kolejno jajka, sok z cytryny, przesiany proszek do pieczenia, przesianą mąkę. Gdy ciasto będzie wymieszane dodajemy roztopione i przestudzone masło i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki i krótko mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej mąką. U mnie średnica 24 cm z kominem. Można użyć dowolnej formy podobnej wielkości. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 60 minut. Gotowe polukrować lub posypać pudrem . Smacznego!