Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasto z truskawkami
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1349
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4218
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1349
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4218
Składniki
Ciasto przygotowujemy bez użycia miksera. Całość wymieszałam drewnianą łyżką. W misce wymieszać cukier z maślanką. Dodajemy kolejne składniki i po każdym ręcznie wymieszać. Dodałam kolejno jajka, sok z cytryny, przesiany proszek do pieczenia, przesianą mąkę. Gdy ciasto będzie wymieszane dodajemy roztopione i przestudzone masło i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki i krótko mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej mąką. U mnie średnica 24 cm z kominem. Można użyć dowolnej formy podobnej wielkości. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 60 minut. Gotowe polukrować lub posypać pudrem . Smacznego!