Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny poczęstunek na świąteczny stół, zachwyci nie tylko smakiem ale i wyglądem
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1508
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27613
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3058
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1508
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27613
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3058
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4462
Składniki
Z rozmrożonego ciasta wykroić prostokąt o wymiarach 24 x 12 cm. Piec go na złoty kolor ok. 25 minut w temp. 220°C
Wystudzić. Żurawiny i migdały krótko przesmażyć i wymieszać. Ostrym nożem wyciąć wierzch z ciasta (boki pozostawiając nietknięte)
Środek wypełnić masą żurawinowo-migdałową. Przygotować polewę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając spożywczy barwnik w kolorze żółtym
Mazurek dokładnie pokryć polewą. Z cukru pudru, kakao i kilku kropli wody utrzeć lukier
Mazurek udekorować baziami z lukru i całych migdałów. Można też zrobić świąteczny napis lub ułożyć z migdałów motylki czy wiosenne kwiatki