Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i kolorowy mazurek na Wielkanoc.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2160
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2160
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka ubić z cukrem na puch, dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, kakao i wodę. Dokładnie wyrobić, po czym przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut. Po upieczeniu placek ostudzić i uformować foremką lub nożem kształt owalny, po czym posmarować dżemem. Wykonanie kremu cytrynowego: Śmietanę wymieszać z cukrem, podgrzewać doprowadzając do wrzenia i stale mieszając gotować 11 minut. Odstawić, dodać startą skórkę z cytryny i sok. Następnie ucierać i gdy zacznie gęstnieć wylać na placek. Udekorować według własnego pomysłu i wstawić do lodówki.