Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na pyszne muffinki na bazie ciasta czekoladowego nadziane konfiturą malinową i masą na bazie mascarpone i kremówki. Wyszły pyszne, polecam!!!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Wykonanie masy: Śmietankę, mascarpone, cukier puder i śmietan-fixy wrzucić do miksera, ubić na sztywną masę, schłodzić.
Wykonanie ciasta: W jednej misce połączyć ze sobą suche składniki (cukier, sól, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao), w drugiej zaś mokre (mleko, jaja, olej i wrzątek). Składniki z obu misek połączyć ze sobą i bardzo dokładnie przemieszać mikserem. Gotową masę wylewać do papilotek do 1/2 ich wysokości. Piec do tzw. suchego patyczka w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Przestudzić. Wydrążyć środki (nie do samego dołu, ja użyłam drylownicy do jabłek), napełnić je odrobiną konfitury malinowej. Rękaw cukierniczy wypełnić masą, dekorować nią babeczki (również w środku). Posypać startą czekoladą i ozdobić kostką czekolady na górze. Pycha!!!