Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i wilgotne ciasto ucierane, niezawodne i idealne pod każdy owoc u mnie ze śliwkami i kruszonką.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę, wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj, przekrój na pół usuń pestki .
Miękkie masło przełóż do miski dodaj oba cukry i zmiksuj do uzyskania puszystej masy. Następnie nie przerywając miksowania dodaj po jednym jajku. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej, wymieszaj tylko do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, na nim ułóż śliwki skórką do dołu i posyp cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką. Piec około 35 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.