Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i wilgotne ciasto ucierane, niezawodne i idealne pod każdy owoc u mnie ze śliwkami i kruszonką.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 221
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 41
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3696
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 541
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 221
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 41
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3696
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 541
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę, wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj, przekrój na pół usuń pestki .
Miękkie masło przełóż do miski dodaj oba cukry i zmiksuj do uzyskania puszystej masy. Następnie nie przerywając miksowania dodaj po jednym jajku. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej, wymieszaj tylko do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, na nim ułóż śliwki skórką do dołu i posyp cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką. Piec około 35 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.