Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowałam wiele różnych przepisów ale te - są najlepsze. Polecam. Mogą być przechowywane nawet do 2-ch miesięcy w szczelnie zapakowanych pojemniczkach.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 64
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 148
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2523
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 64
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 148
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2523
Składniki
Miód, cukier, margarynę i smalec roztopić. Ostudzić. Dodać zmiksowane całe jajka. Stopniowo dosypywać mąkę, proszek, przyprawę i kakao W śmietanie rozmieszać sodę i amoniak. Dodać do mąki. Połączyć wszystkie składniki nożem, następnie wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Ciasto jest "wolne" ale takie powinno być. Przełożyć do miski, z wierzchu oprószyć delikatnie mąką, owinąć folią i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce-ale nie do lodówki. Po tym czasie ciasto porządnie wyrobić by zmiękło. Jeśli będzie się kleić do blatu, podsypać mąką.Podzielić na 4 części. Każdą cienko rozwałkować i wycinać foremkami dowolne kształty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni i piec pierniczki przez 8 minut. Pilnować dokładnie czasu pieczenia, bo będą twarde i nie zmiękną.
Cukier puder przesypać do głębokiej , plastikowej miski. Dodać 3-4 łyżki gorącego mleka i ucierać aż stanie się gęsty i lśniący. Lukrować upieczone pierniczki i dowolnie dekorować.