Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, miękkie i orzechowe. Idealne na przyjęcie czy prezent.
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 31
Pyszne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i surówka
Odsłon: 958
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska, która jest wyjątkowo pożywna i syci na...
Odsłon: 195
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 31
Pyszne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i surówka
Odsłon: 958
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska, która jest wyjątkowo pożywna i syci na...
Odsłon: 195
Składniki
Wychodzi ok. 17 sporych ciastek. Mąkę mieszamy z proszkiem. 17 orzechów zostawiamy w całości, resztę miksujemy z masłem, cukrami i solą. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Miksując porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko ucieramy na gładką masę i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, może być na całą noc. Z ciasta formujemy kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego i układamy na blasze z papierem do pieczenia. W każda kulkę wbijamy cały orzech. Pieczemy w 170 C ok. 16 minut.