Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie pierniczki last minute, które nie wymagają leżakowania. Można je jeść tuż po ostygnięciu. Są cudownie puszyste i mięciutkie. Ozdobione lukrem skuszą każdego bez wyjątku. Pierniczki last minute w smaku niczym nie odbiegają od klasycznych pierniczków leżakujących - pachną przyprawami korzennymi i są niesamowicie delikatne. W przepisie miód naturalny został zastąpiony sztucznym miodem. Do tego odrobina sody oczyszczonej, która sprawi, że pierniczki pięknie urosną podczas pieczenia. Dodatek kakao nada im pięknego, brązowego koloru, który będzie świetnie kontrastował ze śnieżnobiałym lukrem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5700
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7097
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5700
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7097
Składniki
Do rondelka przełóż masło, dodaj sztuczny miód i cukier. Składniki podgrzewaj do rozpuszczenia, następnie odstaw do wystygnięcia.
Do dużej miski wsyp mąkę, dodaj sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika i kakao. Wbij jajka. Dodaj przestudzone masło z miodem i cukrem. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Ciasto podziel na 2-3 części. Każdą z nich kolejno rozwałkuj na placek o grubości około 3 mm. Wycinaj pierniczki za pomocą foremek. Wycięte pierniczki układaj na blaszcze wyścielonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Upieczone pierniczki wystudź. Gotowe!