Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne małe co nieco do kawy.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać żurawinę, płatki migdałowe, cynamon, miód i wymieszać. Dodać jeszcze mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Mąkę pszenną wymieszaną z mielonymi migdałami i z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko i żółtko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkować ciasto na okrągły placek. Przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Centralnie nałożyć jabłka. Rozgarnąć tak, żeby brzeg 3-4 cm pozostał czysty. Następnie brzegi ciasta zagiąć do środka. Posypać wierzch płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi. Smacznego.