Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zdrowa wersja ciasta marchewkowego. Cukier zastąpiłam syropem klonowym i ksylitolem. Zamiast mąki do ciasta marchewkowego dodałam mąkę migdałową, udekorowałam kremem z jogurtem oraz jagodami goji.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9087
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5894
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9087
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5894
Składniki
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować tłuszczem. Orzechy włoskie drobno posiekać. Jaja oddzielić od żołtek. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Do żółtek dodać syrop lub erytrytol/ksylitol i ubić. Do ubitych zółtek dodać marchew, przyprawy, proszek i sodę (dałam sam proszek) oraz orzechy włoskie. Nastepnie dodać mąkę migdałową i trzepaczką wymieszać. Na koniec do ciasta dodać ubite białka i wymieszać a całość przelać do dużej trotownicy lub na blachę. Piec w 180 st.C około 50 minut. Przygotować krem z serka, jogurtu z dowolnym słodzidłem doprawiajac mieloną wanilią. Ciasto przekroić na blaty a każdy posmarować kremem. Jedna warstwę posmarować pomarańczową konfiturą. Wierz ciasta rozsmarować kremem a na wierzch posypać jagodami goji i listkami mięty lub melisy.