Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ależ ono pachniało! Obłędnie słodko, truskawkowo. Tak apetycznie i domowo. Nic dziwnego, że zniknęło błyskawicznie:)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 836
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 836
Składniki
Jajka roztrzepać z cukrem, jogurtem, olejem. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wymieszać z mielonymi migdałami, wsypać do mokrych składników. Wymieszać łyżką krótko i niezbyt dokładnie. Tortownicę 20cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Na cieście poukładać truskawki.* Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40-45 minut w temp. 170stC (termoobieg) do suchego patyczka. Studzić najpierw w formie, a następnie przenieść na kratkę. Przed podaniem ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Udanych wypieków! * miałam duże truskawki, które przekroiłam na pół i ułożyłam na cieście przekrojoną stroną do góry. Jeśli macie małe truskawki, nie trzeba ich kroić.