Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste w wykonaniu, słodkie ciasto z kwaskowymi owocami, zamiast śliwek można użyć wiśni, bardzo polecam
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 48
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 163
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 85
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 153
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 48
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 163
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 85
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 153
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem. Śliwki wypestkować.
Formę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć śliwki. Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem, posypać po śliwkach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut.