Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste w wykonaniu, słodkie ciasto z kwaskowymi owocami, zamiast śliwek można użyć wiśni, bardzo polecam
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88301
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88301
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem. Śliwki wypestkować.
Formę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć śliwki. Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem, posypać po śliwkach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut.