Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste domowe ciasto podkręcone migdałami. Uważajcie bo natychmiast znika ze stołu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Blaszka 21 X 21 cm, wysmarowana margaryną i posypana bułką tartą. Śliwka przekroić na pół, wyjąć pestki. Ciasto. Z wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto i równomiernie rozłożyć w formie. Na ciasto gęsto rozłożyć śliwki lekko dociskając do blaszki. Całość posypać cynamonem i płatkami migdałowymi. Piec w 180 C około 45-50 minut. Po upieczeniu wierzch posypać cukrem pudrem.