Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste domowe ciasto podkręcone migdałami. Uważajcie bo natychmiast znika ze stołu.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4591
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4057
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 15
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4591
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4057
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 15
Składniki
Blaszka 21 X 21 cm, wysmarowana margaryną i posypana bułką tartą. Śliwka przekroić na pół, wyjąć pestki. Ciasto. Z wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto i równomiernie rozłożyć w formie. Na ciasto gęsto rozłożyć śliwki lekko dociskając do blaszki. Całość posypać cynamonem i płatkami migdałowymi. Piec w 180 C około 45-50 minut. Po upieczeniu wierzch posypać cukrem pudrem.