Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące kakaowe ciasto a w środku kaszka z jabłkami. Całe danie pachnie cynamonem. Doskonałe jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Dla łasuchów jednym słowem :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10364
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12801
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10364
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12801
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Margarynę siekamy nożem z mąką przesianą z proszkiem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ręcznie. Uformowałam kulkę, włożyłam do folii i do zamrażalnika na 15 minut. Składniki na nadzienie; 1/2 szklanki kaszki jaglanej ugotowanej w szklance wody z łyżką masła.(najlepiej wieczorem dzień wcześniej) Pieczone jabłka z cynamonem i cukrem. 1 i 1/2 szklanki. Składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem.
Piekłam w 160* około 20 minut. Rozmiar formy ; średnica 15 cm.