Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące kakaowe ciasto a w środku kaszka z jabłkami. Całe danie pachnie cynamonem. Doskonałe jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Dla łasuchów jednym słowem :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 102
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 140
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 238
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 102
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 140
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 238
Składniki
Margarynę siekamy nożem z mąką przesianą z proszkiem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ręcznie. Uformowałam kulkę, włożyłam do folii i do zamrażalnika na 15 minut. Składniki na nadzienie; 1/2 szklanki kaszki jaglanej ugotowanej w szklance wody z łyżką masła.(najlepiej wieczorem dzień wcześniej) Pieczone jabłka z cynamonem i cukrem. 1 i 1/2 szklanki. Składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem.
Piekłam w 160* około 20 minut. Rozmiar formy ; średnica 15 cm.