Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuje domową szarlotkę…wszyscy ją znamy…tradycyjna, z dużą ilością jabłek /ja do mojej użyłam domowy mus jabłkowy -...zwyczajna, ale zawsze pyszna
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15288
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5225
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9026
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15288
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5225
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9026
Składniki
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy. Dodać masło i margarynę oraz żółtka. Zagnieść ciasto. Część ciasta odciąć na kruszonkę. Włożyć do lodówki na ok 30 min.
W tym czasie przygotować jabłka. Smażymy je aż powstanie mus, dodajemy cukier do smaku, wg. uznania. Ciasto wkładamy na wysmarowaną formę /ja zawsze ugniatam palcami/, następnie mus jabłkowy a na wierzch ścieramy na grubym oczku drugą połowę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok 50 min / zależy od naszego piekarnika/. Smacznego…