Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
CIASTO : ubic bialka dodac cukier, zoltka olej i wode dalej ubijajac nastepnie dolozyc make i prszek i zmieszac recznie, ciasto wylac na blaszke i piec okolo 45 min w 180 stopniach, ciasto wyjac i odlozyc do ostygniecia, w tym czasie przygotowac mase
MASA : ubic smietane na sztywno dodajc smietanfix i cukier, pod koniec dodac ser i zmieszac ze smietana,
ciasto przekroic rozsmarowac polowe masy, przykryc ciastem dac reszte masy, polac roztopiona czekolada oraz posypac platkami migdalowymi, smacznego