Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można też zrobić wersję z białej czekolady, wtedy należy dodatkowo dodać łyżkę mąki zamiast kakao, aby zachować odpowiednią gęstość ciasta, no i kosteczki białej czekolady.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 875
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 271
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31525
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 875
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 271
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31525
Składniki
W misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche), w drugiej wymieszać kolejne cztery (mokre). Następnie połączyć mokre z suchymi.
Do papierowych foremek nakładać masę do ok. 2/3 ich wysokości (wychodzi ok 20 muffinek).
Piec ok 17-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180st. C z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu.