Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mój najmłodszy Synek ma imieninki, więc z tej okazji upiekłam dla niego do przedszkola całą armię babeczek. A że mamy jesień to obowiązkowo są to muffinki dyniowe. Tym razem musiałam troszkę zmodyfikować mój stały przepis i przygotować bez mleka ze wzgledu na alergię, ale i tak wyszły rewelacyjnie. Moje dzieciaki je uwielbiają, mam nadzieję, że w przedszkolu też zasmakują :) Spróbujcie również!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 900
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1817
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22415
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 900
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1817
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22415
Składniki
Dynie obrać, usunąć pestki i zetrzeć na tarcę o drobnych oczkach. Obie czekolady drobno posiekać. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, po chwili dolać delikatnie olej. Wszystkie mąki wraz z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem i kakaem przesiać do miski i dokładnie wymieszać. Do masy jajecznej dodać sypkie produkty i delikatnie zmiksować na małych obrotach. Następnie dodać startą dynię wraz z czekoladami i delikatnie, ale jednocześnie bardzo dokładnie wmieszać. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę do muffinek wyłożoną papilotkami i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 22 min. Z podanej ilości wychodzi ok. 12-16 babeczek. Ja dla Synka piekłam z potrójnej porcji i wyszło mi 45 babeczek. Istne szaleństwo muffinkowe :)
Smacznego :)
:)