Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47845
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165705
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47845
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165705
Składniki
w jednej misce mieszamy składniki suche (mąka, cukier, proszek, soda, sól)
w drugiej mokre (jajka, olej, maślanka, sok) dodajemy jabłka i orzechy
WAŻNE składników nie mieszamy mikserem (muffinki będą niesmaczne, twarde), tylko zwyczajnie łyżką, ciasto musi być grudkowate.
Przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką formy na muffinki, jeśli silikonowa nie musimy natłuszczać. Wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi lub cukrem. Pieczemy 20 - 25 min w piekarniku 180 st