Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13294
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2613
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4781
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13294
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2613
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4781
Składniki
w jednej misce mieszamy składniki suche (mąka, cukier, proszek, soda, sól)
w drugiej mokre (jajka, olej, maślanka, sok) dodajemy jabłka i orzechy
WAŻNE składników nie mieszamy mikserem (muffinki będą niesmaczne, twarde), tylko zwyczajnie łyżką, ciasto musi być grudkowate.
Przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką formy na muffinki, jeśli silikonowa nie musimy natłuszczać. Wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi lub cukrem. Pieczemy 20 - 25 min w piekarniku 180 st