Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z jagodami to bardzo prosty i szybki wypiek. Na jego przygotowanie potrzeba zaledwie kilkunastu minut. Samo pieczenie też nie zajmuje dużo czasu bo ok. 25 minut. Muffinki szybko stygną więc w niedługim czasie mamy pyszny deser. Te muffinki powstały z ciasta jogurtowego na oleju i z dodatkiem mrożonych jagód.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 188
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 55
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 188
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 55
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Składniki
Jak już chyba pisałam przy okazji innych przepisów na muffinki, zasadą przy ich robieniu jest łączenie składników mokrych oddzielnie i składników suchych oddzielnie, a dopiero na końcu wymieszanie ich razem. Tak też należy zrobić w tym przypadku. Do jednej miski wbiłam jajko i lekko zmiksowałam mikserem. Dodałam do niego jogurt i olej i ponownie krótko zmiksowałam aż składniki się połączyły. W drugiej misce wymieszałam przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i obydwa rodzaje cukru. Na końcu wlałam składniki mokre do suchych i wymieszałam najpierw łyżką a potem mikserem na niskich obrotach aż składniki się dokładnie połączyły. Silikonowe foremki na muffinki wyłożyłam papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyłam ok. 2 łyżki ciasta (tak aby sięgało mniej więcej do 2/3 wysokości papilotki lub trochę wyżej). Gdy ciasto miałam rozłożone w foremkach, każdą muffinkę posypałam mrożonymi jagodami. Foremki wstawiłam do zimnego piekarnika i piekłam do suchego patyczka. U mnie zajęło to ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu muffinki wyjęłam z piekarnika i wystudziłam w foremkach. Następnie wyjęłam z foremek i posypałam cukrem pudrem.