Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabawne świąteczne łakocie nie tylko dla najmłodszych.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 821
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 821
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na kogel-mogel, dodajemy miód, olej i wodę. Miksujemy.
W miseczce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i przyprawę korzenną. Wsypujemy do mokrych składników i miksujemy na jednolitą masę.
Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy po łyżce ciasta i łyżeczce powideł, dopełniamy ciastem do 3/4 wysokości foremek.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy 21 minut. Studzimy na kratce.
Składniki polewy dokładnie mieszamy. Dekorujemy muffinki.
Za pomocą masy cukrowej lub pisaków przymocowujemy słone precelki (rogi), biszkopty (mordki), cukrową posypkę "oczka" oraz kolorowe draże (nosy).