Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabawne świąteczne łakocie nie tylko dla najmłodszych.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258473
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258473
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na kogel-mogel, dodajemy miód, olej i wodę. Miksujemy.
W miseczce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i przyprawę korzenną. Wsypujemy do mokrych składników i miksujemy na jednolitą masę.
Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy po łyżce ciasta i łyżeczce powideł, dopełniamy ciastem do 3/4 wysokości foremek.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy 21 minut. Studzimy na kratce.
Składniki polewy dokładnie mieszamy. Dekorujemy muffinki.
Za pomocą masy cukrowej lub pisaków przymocowujemy słone precelki (rogi), biszkopty (mordki), cukrową posypkę "oczka" oraz kolorowe draże (nosy).