Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabawne świąteczne łakocie nie tylko dla najmłodszych.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 189
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 95
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 338
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1482
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 189
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 95
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 338
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1482
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na kogel-mogel, dodajemy miód, olej i wodę. Miksujemy.
W miseczce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i przyprawę korzenną. Wsypujemy do mokrych składników i miksujemy na jednolitą masę.
Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy po łyżce ciasta i łyżeczce powideł, dopełniamy ciastem do 3/4 wysokości foremek.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy 21 minut. Studzimy na kratce.
Składniki polewy dokładnie mieszamy. Dekorujemy muffinki.
Za pomocą masy cukrowej lub pisaków przymocowujemy słone precelki (rogi), biszkopty (mordki), cukrową posypkę "oczka" oraz kolorowe draże (nosy).