Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13288
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3950
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13288
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3950
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól. W drugiej mieszamy cukier, jajko, olej i mleko. Należy wymieszać to tak, aby cukier nam się rozpuścił. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy dokładnie drewnianą łyżką. Papilotki napełnić ciastem do 1/3 wysokości, położyć pół ptasiego mleczka i przykryć kolejną porcją ciasta ( do 2/3 wysokości lub więcej - ja zawsze napełniam prawie do pełna i fajnie wyrastają). Piec 25-30 min w 180st. C.